marți, 22 noiembrie 2011

Dynamic Mythology Experience cu Wilbert Alix in Romania, Dec '11


"Shamanic cultures do not limit intelligence to the physical brain...but rather experience their entire body as a thinking organism".- Wilbert Alix, directorul Institutului Trance Dance International si Energizer Training InstituteIntre 1-4 decembrie 2011 a avut loc in Bucuresti un (par)curs extraordinar marca Trance Dance International si Energizer Training Institute, sustinut pentru prima oara in Romania de Wilbert Alix: Dynamic Mythology Experience- Explorarea Activa a Intelepciunii Celulare.

Ca in mitologie, sufletul nostru are o poveste mitologica...o poveste neterminata. Acest curs a fost despre cum ne scriem noua poveste la un nivel celular.

Culturile samanice nu limiteaza inteligenta la creierul fizic...ci mai degraba experimenteaza intregul corp ca un organism ce gandeste. Stimuland simultan corpul si mintea, samanii calatoresc in realitati paralele unde sunt posibile solutii la probleme aparent de nerezolvat. Aceste calatorii vizionare dinamice sunt legendare si au devenit baza dobandirii intelepciunii individuale si culturale.

Dynamic Mythology Experience foloseste cinci tehnici transformationale din samanismul contemporan. Toti participantii au explorat stiinta, psihologia si misticismul diferitelor experiente de stare modificata de constiinta, pornind de la lucrul centrat pe corp...si apoi au experimentat aceste realitati in mod direct. Raspunsurile capatate in aceste calatorii vizionare sunt frecvent simtite ca cele mai puternice experiente de viata.

Cele cinci ritualuri experientiale pe care le-am parcurs in aceste zile:
  • Trance Dance- Entering Your Body/Mind Consciousness 
  • Soul Hunting (Vanatoarea Sufletului) - redescoperirea si recuperarea bucatilor peirdute ale sinelui/ sufletului
  • Ancestors Walk (Mersul Stramosilor)- Cai catre Iertare
  • Rites of Passage (Rituri de Trecere)- Cele 12 stadii mistice in evolutia ta fizica & spirituala
  • The Spirit Animal Trance Dance- Calatoria de Putere


Wilbert Alix- cel ce ne-a sustinut si ghidat in aceasta experienta- este directorul Institutului Trance Dance International si Energizer Training Institute. Un om extraordinar, cu o experienta de peste 40 de ani in "domeniul" redescoperirii sinelui si transformarii personale, Wilbert este recunoscut international ca un vindecator contemporan si ca profesor maestru in psihologia progresiva (spirituala) si neo-samanism. O prezenta proeminenta in stiinta psihologiei centrate pe corp (body centered), prezentarile si cursurile pe care le sustine sunt impregnate de profunzimea inteligentei provenite din experienta lui directa si de o intuitie unica in ceea ce priveste relatia dintre metodele samanice de vindecare, psihologia progresiva (spirituala) si stiinta moderna. 
Wilbert reprezinta a 5-a generatie nativa din New Orleans...este nascut intr-o cultura bogata in ritualul trance, muzica sacra si dans ecstatic. Influentat muzical de cultura comunitatii de "Black Indians", Wilbert si-a petrecut anii de "formare" experimentand in interiorul lumilor vibrante de ritm si ritualuri ce s-au nascut din alaturarea complexa dintre traditiile din regiunea Marii Caraibilor, cele afro-cubaneze si amerindiene. Fiind de asemenea academician, Wilbert a explorat si misticismul transformator oriental, psihoterapia contemporana, medicina occidentala si tehnicile vindecatoare din ritualurile samanice...toate astea incepand cu 1968. 
Azi Wilbert continua sa exploreze aplicarea profesionista a Trance Dance-ului si alte tehnici samanice contemporane ca unelte legitime terapeutice si vindecatoare. Este solicitat frecvent in conferinte profesioniste in domeniu si sustine programe ducationale in stiinta mintii/ corpului (mind/ body) pentru persoane fizice si companii. 

Programul cursului s-a desfasurat astfel:
- Joi si Vineri, 1-2 dec: 19.00- 23.00
- Sambata, 3 dec: 10.00- 20.00
- Duminica, 4 dec: 10.00- 16.00

Poza de grup, The Soul Hunters :)


Info: Kiran.Jivan.Info@gmail.com, 0728 775 498 (Kiran)

Mai jos, un film scurt dar profund despre Soul Hunting...Enjoy!

TantraMeditation workshop: Corp~Simturi~Energie, 14-15 Septembrie@Bucuresti

'Again and again the sacred texts tell us that our life's purpose is to understand and develop the power of our spirit, a power t...